Наприклад, 28.04.2024
Наприклад, 28.04.2024
Наприклад, 28.04.2024
Наприклад, 28.04.2024
Наприклад, 28.04.2024

Уряд затвердив План заходів з реалізації Стратегії деокупації та реінтеграції Криму та міста Севастополя

Опубліковано 29 Вересня 2021 року, о 21:17

29 вересня 2021 року, на засіданні Уряду прийнято розпорядження Кабінету Міністрів «Про затвердження плану заходів з реалізації Стратегії деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя».

Відповідний План заходів, розроблений Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій на виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України від 11 березня 2021 року «Про Стратегію деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя».

«Цього року була затверджена Стратегія і на виконання цієї стратегії затверджений план заходів. Це перший документ за вісім років збройної агресії Рф, який описує конкретні дії держави Україна з метою деокупації Кримського півострова. Ми переконані, що ефективне виконання прийнятого комплексу заходів буде основою для деокупації і реінтеграції ТОТ та каталізатором підвищення ефективності державної політики в нагальних питаннях захисту прав і свобод, незаконного політично мотивованого судового переслідування, захисту прав внутрішньо переміщених осіб», - зазначив заступник міністра Ігор Яременко.

Документ передбачає реалізацію 158 заходів. Зокрема, буде проведена чітка та комплексна робота над вдосконаленням низки механізмів для мешканців ТОТ.

Так, до прикладу, передбачається спрощення процедури подання заяви на виплату особам, незаконно позбавленим свободи, та членам їх сімей. Також будуть вдосконалені механізми щодо державної реєстрації актів цивільного стану громадян України на ТОТ.

Важливим пунктом Плану заходів є залучення абітурієнтів з ТОТ та ВПО до навчання в навчальних закладах, розміщених на підконтрольній уряду України території. Планується проведення навчань за програмами професійної перепідготовки та підвищення кваліфікації, створення нових робочих місць для внутрішньо переміщених осіб, розвиток освітніх та адаптаційних програм, навчання та стажування за кордоном для дітей та молоді з ТОТ. Також передбачається вдосконалення та спрощення порядку подання документів та проведення атестації для визнання кваліфікацій, здобутих на ТОТ.

Крім того, буде спрощено та удосконалено механізм отримання перших паспортів для громадян України з ТОТ.

 

 

                                       Телеграм-канал Мінреінтеграції   До розділу новин