Наприклад, 10.06.2024
Наприклад, 10.06.2024
Наприклад, 10.06.2024
Наприклад, 10.06.2024
Наприклад, 10.06.2024

Відбулися тренінги з мінної безпеки для педагогів та учнів шкіл Донецької та Луганської областей

Опубліковано 04 Березня 2021 року, о 11:52

Через збройну агресію Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, Україна належить до найбільш постраждалих від мін та вибухонебезпечних предметів країн світу. 

Підтверджена чи потенційна наявність мін чи будь-яких інших вибухонебезпечних залишків війни ускладнює життя, руйнує інфраструктуру та перешкоджає наданню базових послуг на сході України, наражаючи на небезпеку цивільне населення, зокрема вразливі верстви – дітей, людей старшого віку та осіб з інвалідністю.

З метою мінімізації нещасних випадків та підвищення рівня поінформованості населення, що проживає в зоні ризику, Мінреінтеграції на регулярній основі ведеться роз’яснювальна робота серед різних верств населення щодо правил поведінки в умовах наявності загроз від мін та вибухонебезпечних предметів. Інформування про мінну небезпеку передбачає проведення таких кампаній, зокрема серед педагогічного складу та учнів закладів загальної середньої освіти.

Так, у період 01 по 02 березня поточного року делегація Мінреінтеграції в рамках проведення інформаційно-роз’яснювальних заходів відвідала школи міст Краматорськ, Слов’янськ Донецької області, Попасна Луганської області та передала учням і викладачам спеціально розроблені та виготовлені навчально-методичні посібники для використання в педагогічній діяльності «Мінна безпека», а також навчальні посібники-книги у вигляді коміксу для учнів середньої школи, спрямовані на забезпечення необхідного рівня знань і практичного навчання з питань мінної безпеки. Вищезазначені навчальні матеріали були також передані до шкіл міста Світлодарськ, селищ міського типу Миронівське та Луганське, селища Новолуганське Донецької області, що розташовані на лінії розмежування.

Мінреінтеграції нагадує, що завдяки дотриманню елементарних правил безпечної поведінки можна уникнути трагедії!

ПРИ ВИЯВЛЕННІ ВИБУХОНЕБЕЗПЕЧНИХ АБО БУДЬ-ЯКИХ ПІДОЗРІЛИХ ПРЕДМЕТІВ:

  1. У ЖОДНОМУ РАЗІ НЕ ПІДХОДЬТЕ ДО НЕБЕЗПЕЧНОЇ ЗНАХІДКИ;
  2. НЕГАЙНО ПРИПИНІТЬ БУДЬ-ЯКІ РОБОТИ В РАЙОНІ НЕБЕЗПЕЧНОГО ПРЕДМЕТА;
  3. КАТЕГОРИЧНО ЗАБОРОНЕНО ПЕРЕСУВАТИ, РОЗБИРАТИ ЧИ НАМАГАТИСЯ САМОСТІЙНО ЗНЕШКОДЖУВАТИ ПІДОЗРІЛИЙ ПРЕДМЕТ.

Дізнатися більше можна за допомогою QR-коду:

 

                                       Телеграм-канал Мінреінтеграції   До розділу новин