Наприклад, 10.06.2024
Наприклад, 10.06.2024
Наприклад, 10.06.2024
Наприклад, 10.06.2024
Наприклад, 10.06.2024

Снавер Сейтхалілєв: “Кримська платформа має дуже великий потенціал для консолідації зусиль між Україною і міжнародними партнерами у протидії російській окупації”

Опубліковано 07 Липня 2021 року, о 18:17

Про це заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Снавер Сейтхалілєв сказав в рамках Всеукраїнського форуму «Україна 30. Міжнародна політика».

“Непорушність територіальної цілісності та суверенітету закріплена низкою міжнародних документів найвищого рівня і майже весь світ об'єднався на позиції того, що спроба анексії є незаконною і Україна разом з країнами-партнерами мусить і далі продовжувати цю політику.  І в цьому плані ми бачимо саме Кримську платформу як дуже дієвий інструмент у консолідації як міжнародного товариства, так і всіх зусиль всередині держави. Також тут виходять на передній план такі тези як захист корінних народів України. Це може стати дієвим інструментом в рамках деокупації Криму”, - наголосив заступник міністра.

Сейтхалілєв додав, що незаконна спроба анексії та окупація з боку Росії АР Крим та м. Севастополь створила низку ризиків – від гуманітарної до екологічної катастрофи, причиною яких, серед іншого, є агресивна політика мілітаризації півострова.

“В цьому контексті дуже важливо розуміти усім країнам-партнерам, що внаслідок тимчасової окупації Росією  Кримського півострова ставиться під сумнів питання недоторканності державних кордонів в європейському регіоні і тому Кримська платформа має дуже великий потенціал для того, щоб консолідувати спільні зусилля щодо протидії цьому і приділяти більше уваги питанням безпеки та гуманітарної кризи, яка створюється на ТОТ. Кримська платформа стає таким новим рівнем системного обговорення питань щодо реінтеграції та деокупації Криму. І в цьому напряму важливо відзначити і зовнішній напрям, і внутрішній”, - резюмував Снавер Сейтхалілєв.

 

                                       Телеграм-канал Мінреінтеграції   До розділу новин