Наприклад, 15.06.2024
Наприклад, 15.06.2024
Наприклад, 15.06.2024
Наприклад, 15.06.2024
Наприклад, 15.06.2024

Ще 16 громадян отримають компенсацію за зруйноване житло в Донецькій області

Опубліковано 16 Квітня 2021 року, о 13:54

Комісія з розгляду питань, пов’язаних з наданням грошової компенсації постраждалим, житлові будинки (квартири) яких зруйновано внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, спричиненої збройною агресією Російської Федерації в Донецькій області ухвалила рішення про надання грошової компенсації та включення в узагальнений список 16 постраждалих, які є власниками 13 об’єктів зруйнованого житла.

Чотири зруйнованих об’єкти знаходяться в місті Мар’їнка,
3 – в місті Слов’янськ, 2 – в селищі Зайцеве, 2 – в селищі Луганське, 1 – в селі Красногорівка, 1 – в селі Виноградне.

Відтак, 16 громадян отримають компенсацію на загальну суму 3,55 млн гривень, що становить понад 273 тисячі гривень на один зруйнований об’єкт. Також щодо одного об’єкту комісією відкладено прийняття рішення.

Важливо, що мова йде не про заміну житла, а про компенсацію за сам факт втрати житла. Це ні в якому разі не виключає подальші дії по доказах та відшкодуванню Російською Федерацією фактичного збитку за втрату житла - Мінреінтеграції вже розробило законопроєкт «Про державну політику перехідного періоду», який зараз вже переданий на експертизу до центральних органів виконавчої влади, науковців, фахівців - усього понад 160 респондентів.

Після отримання узагальненого списку постраждалих, Мінреінтеграції здійснить розподіл бюджетних коштів до регіонального органу соціального захисту населення Донецької області, який протягом п’яти робочих днів з моменту надходження коштів на рахунок, виплатить їх постраждалим.

Загалом, з початку 2021 року комісіями в Донецькій та Луганській областях прийнято рішення про надання компенсації 92 постраждалим, які є власниками 85 об’єктів житлового фонду, на загальну суму 23,835 млн гривень.

Цьогоріч Мінреінтеграції збільшить фінансування програми компенсації за зруйноване внаслідок збройної агресії РФ житло. Так, очікується, що цього року компенсацію отримають понад 300 родин.

 

                                       Телеграм-канал Мінреінтеграції   До розділу новин