Наприклад, 09.06.2024
Наприклад, 09.06.2024
Наприклад, 09.06.2024
Наприклад, 09.06.2024
Наприклад, 09.06.2024

Ростислав Замлинський: «Фонд для страхування воєнно-політичних ризиків може запрацювати вже наступного року»

Опубліковано 27 Вересня 2021 року, о 17:10

Про це заявив перший заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ростислав Замлинський під час презентації Стратегії економічного розвитку Донецької та Луганської областей до 2030 року представникам місцевого бізнесу цих регіонів.

«У нас вже є певний прогрес у питанні страхування воєнно-політичних ризиків, адже це важливий аспект в контексті впровадження Стратегії. Так, в рамках підготовки візиту Президента України до США, Віцепрем’єр-міністр Олексій Резніков мав перемовини з низкою компаній та організацій, які будуть готові долучитися до процесу створення Консорціумного фонду. Цей фонд, власне, і буде оператором зі страхування цих ризиків. Упродовж 2022 року ставимо за мету заповнити фонд на третину, аби він зміг почати роботу вже наприкінці 2022-го або на початку 2023-го року. Це реалістичні терміни», - зазначив Замлинський.

Крім того, перший заступник міністра розповів про два законопроєкти, які є частиною Стратегії, зокрема йдеться про запровадження пільг для суб’єктів підприємницької діяльності у 15 територіальних громадах вздовж лінії дотику та в індустріальних парках.

За словами Замлинського, найближчим часом відповідний законопроєкт буде внесений до Верховної Ради і за оптимістичних прогнозів народні депутати можуть ухвалити його до кінця 2021 року, аби з 2022 року пільги почали діяти. Також, до кінця року до парламенту планується подати проєкт закону про заміну частини дозвільно-погоджувальних процедур страхуванням відповідальності суб’єктів господарювання.

Замлинський також запропонував представникам бізнесу долучитися до реалізації Стратегії вже зараз та підготувати власні побажання щодо змін до дозвільно-регуляторних процедур, до регіонального державного замовлення для виробничих професій. Крім того, розглядається можливість організації закордонних бізнес-місій для підприємців.

Нагадаємо, що 18 серпня 2021 року Кабінет Міністрів України затвердив Стратегію економічного розвитку Донецької та Луганської областей на період до 2030 року.

Нещодавно її презентували для президентів системи торгово-промислової палати України, а також для міжнародних партнерів.

 

                                       Телеграм-канал Мінреінтеграції   До розділу новин