Наприклад, 10.06.2024
Наприклад, 10.06.2024
Наприклад, 10.06.2024
Наприклад, 10.06.2024
Наприклад, 10.06.2024

Президент Естонії та голова Сенату Чехії відвідали КПВВ «Чонгар»

Опубліковано 23 Серпня 2021 року, о 14:42

22 серпня 2021 року, президент Естонії Керсті Кальюлайд та голова Сенату Чеської Республіки Мілош Вистрчил у супроводі заступника Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ігора Яременко та Постійного Представника Президента України в АР Крим Антона Кориневича відвідали КПВВ «Чонгар» у рамках підготовки до саміту Кримської платформи.

Так, делегація відвідала режимну зону КПВВ та безпосередньо побувала на адміністративній межі з ТОТ Крим, де пересвідчилась в неприхованій агресії Рф.

Крім того, відбувся пресбрифінг, на якому делегати акцентували увагу на систематичному порушенні прав громадян на тимчасово окупованому півострові та публічно засудили такі дії Рф, як перші особи своїх держав. 

«Територіальна цілісність України повинна бути відновлена, і до тих пір, поки це не відбудеться, це питання повинно підійматися, щоб інші країни постійно пам‘ятали про це. Ситуація з основними свободами в Криму за останні 7 років значно погіршилась. Багато громадян України вимушені залишити Крим, щоб захистити себе та свої родини», - зазначила президент Естонії Кальюлайд. 

Своєю чергою, Ігор Яременко подякував іноземним гостям за те, що їх країни одними з перших висловили свою підтримку Україні від початку російської агресії та продовжують надавати свою допомогу і на сьогодні.  До слова, Президент Керсті Кальюлайд стала першою головою іноземної держави, яка відвідала адміністративну межу з ТОТ Крим.

 

                                       Телеграм-канал Мінреінтеграції   До розділу новин