Наприклад, 11.06.2024
Наприклад, 11.06.2024
Наприклад, 11.06.2024
Наприклад, 11.06.2024
Наприклад, 11.06.2024

На започатковані Мінреінтеграції підготовчі курси зараховано майже 200 дітей з ТОТ

Опубліковано 13 Липня 2021 року, о 15:37

Цьогоріч Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій вперше запровадило підготовчі курси зі стипендіальним забезпеченням для молоді з тимчасово окупованих територій та населених пунктів вздовж лінії дотику, які проводяться на базі 15 українських закладів вищої освіти. Загалом до курсів долучилося 199 абітурієнтів з ТОТ.

“Всього на підготовчі курси вступило 199 дітей до 15 ЗВО. Звісно, ця цифра могла б бути більшою, якби не постійні блокування КПВВ  з боку Рф та підконтрольних їй окупаційних режимів, які унеможливлювали вступ абітурієнтів з ТОТ до українських навчальних закладів. Однак, ми бачимо, що попри перешкоди молодь все прагне навчатися і жити у вільній Україні. Ми, як міністерство, й надалі будемо їх підтримувати», - сказала заступниця міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Інна Драганчук.

Курси проходитимуть протягом липня – серпня 2021 року. Слухачі матимуть змогу вивчати українську мову та літературу, історію України, математику. Також передбачені різні заходи психологічного, культурно-освітнього та спортивного спрямування, які сприятимуть емоційному розвантаженню дітей. Крім того, усі абітурієнти забезпечуються щомісячною стипендією у розмірі 4 588 гривень та гуртожитком.

Вчора, 12 липня 2021 року, Інна Драганчук зустрілася зі слухачами підготовчих курсів, які відбуваються на базі одного із 15 ЗВО - Київського національного університету імені Тараса Шевченка. У зустрічі також взяв участь народний депутат, голова підкомітету з питань освіти впродовж життя та позашкільної освіти Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Роман Грищук.

У зазначеному навчальному закладі на курсах навчається 18 дітей з Донецька, Макіївки, Перевальська, Феодосії, Сімферополя, Євпаторії та інших куточків України.

“Усі 18 слухачів, які вирішили поєднати своє майбутнє з Україною -  світлі, вмотивовані та наповнені особистості. Саме заради цих дітей розбиваються бюрократичні стіни й руйнуються стереотипи, аби саме вони, гідні та вільні, могли здобувати вищу освіту в українських університетах та разом зі своїми однолітками розбудовували нашу країну та заклали фундамент нашого спільного майбутнього”, - сказала заступниця міністра.

Підготовчі курси зі стипендіальним забезпеченням для молоді з тимчасово окупованих територій в 2021 році проводяться на базі наступних ЗВО:

  1.  Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля,
  2. Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут»,
  3. Маріупольського державного університету,
  4. Горлівського інституту іноземних мов Державного вищого навчального закладу «Донбаський державний педагогічний університет»,
  5. Київського національного університету імені Тараса Шевченка,
  6. Державного вищого навчального закладу «Донецький національний технічний університет»,
  7. Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського»,
  8. Університету Державної фіскальної служби України,
  9. Державного вищого навчального закладу «Приазовський державний технічний університет»,
  10. Національного аерокосмічного університету ім. М. Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут»,
  11. Донецького національного медичного університету,
  12. Донбаської державної машинобудівної академії,
  13. Херсонського державного аграрно-економічного університету,
  14.  Державного закладу «Луганський державний медичний університет»
  15. Одеської національної академії харчових технологій.

 

 

 

 

                                       Телеграм-канал Мінреінтеграції   До розділу новин