Наприклад, 14.06.2024
Наприклад, 14.06.2024
Наприклад, 14.06.2024
Наприклад, 14.06.2024
Наприклад, 14.06.2024

Мінреінтеграції сприятиме розвитку програми для посилення потенціалу громадських лідерів та активістів Сходу та міста Херсон

Опубліковано 05 Березня 2021 року, о 17:49

4 березня відбулася інформаційна сесія «Академія громадського активізму: можливості та переваги для учасників», за участі представників Фонду Східна Європа, Інтерньюз-Україна, Агентства США з міжнародного розвитку, Державного секретаря Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Костянтина Ващенка та інших представників українського уряду, в рамках якої, було оголошено про запуск нової програми для посилення потенціалу громадських лідерів та активістів Сходу та міста Херсон. 

За словами організаторів, метою проєкту є навчити нових лідерів створювати громадські організації й співпрацювати з владою різних рівнів, а участь у цій програмі представників Донецької та Луганської областей і міста Херсон має особливу цінність з огляду на потребу посилення українських позицій та налагодження зв’язку із населенням окупованих територій. 

«Нам важливо, щоб люди, які проживають на тимчасово окупованих територіях та внутрішньо - переміщені громадяни розуміли, що Україна – їхній дім і тут на них чекають. Сьогодні ми маємо думати про те, хто працюватиме в органах влади після деокупації, готувати кадровий резерв, а його основою можуть бути нинішні активісти громадського сектору. Саме тому Мінреінтеграції готове підтримувати наших колег з Фонду Східна Європа та USAID й сприяти розвитку даної програми для посилення потенціалу громадських лідерів та активістів Сходу та міста Херсон», – зазначив Державний секретар Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Костянтин Ващенко.

Так, на учасників навчання чекають тренінги з лідерства, фандрейзингу, стратегічного планування та управління проєктами. У межах роботи над комунікаційною складовою слухачі пройдуть індивідуальний аудит та отримають пакет рекомендацій щодо ефективного покращення комунікації у діяльності їх організацій. Також учасники Академії матимуть змогу сформувати коаліції, створити власні проєкти та позмагатися за фінансування для їх реалізації.

Додамо, що Академія громадського активізму реалізується Фондом Східна Європа та «Інтерньюз-Україна» за підтримки Проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні».

Фото: Укрінформ

 

                                       Телеграм-канал Мінреінтеграції   До розділу новин