Наприклад, 25.04.2024
Наприклад, 25.04.2024
Наприклад, 25.04.2024
Наприклад, 25.04.2024
Наприклад, 25.04.2024

Примусова евакуація дітей з Бахмута: про фізичний примус не йдеться, але відмовитись від евакуації не можна – Ірина Верещук

Опубліковано 09 Березня 2023 року, о 13:00

Про це Віцепрем’єр-міністр України Ірина Верещук наголосила в ефірі єдиного телемарафону новин. Вона пояснила, що саме з цією метою була прийнята постанова Кабміну про примусову евакуацію дітей із зон активних бойових дій.  

Віцепрем’єрка зазначила, що примусова евакуація дітей є додатковим інструментом в межах обов’язкової евакуації, яка наразі діє лише в Донецькій області. Також вона зауважила, що зараз фактично лише Бахмут підпадає під критерії застосування примусової евакуації дітей.  

«Не йдеться про відбирання дітей у батьків. Не йдеться про застосування фізичного примусу. Але юридична особливість примусової евакуації дітей полягає у тому, що принаймні один з батьків не має права відмовитись від евакуації й має супроводжувати дитину під час евакуації», – підкреслила Ірина Верещук.  

«Також слід пам’ятати про статтю 166 Кримінального кодексу, згідно з якою батьків може бути притягнуто до кримінальної відповідальності за свідоме піддання дитини фізичній небезпеці», – наголосила посадовиця.

 

                                       Телеграм-канал Мінреінтеграції   До розділу новин